Keresés ebben a blogban

Példás büntetés kiszabását kezdeményezi az ügyészség a pénzszállítót megtámadó exrendőrrel szemben

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség  a büntetésének jelentős súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki társával egy pénzszállító járművet akart kirabolni. 

A Fővárosi Főügyészség 2021. nyarán emelt vádat egy korrupciós bűncselekmény miatt korábban leszerelt rendőrrel szemben. Az elkövető és ismeretlenül maradt társa 2006. nyarán egy kispesti bevásárlóközpontnál megtámadtak egy pénzszállító járművet. Ennek során ő egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette a fegyveres biztonsági őrt a gépjárművel szállított készpénz – mintegy 71 millió forint – átadása érdekében, míg bűntársa az ellenállást tanúsító sértettet többször megszúrta. Azonban nem tudták a pénzszállítmányt megszerezni, ezért a helyszínről futva elmenekültek.

A Budapest Környéki Törvényszék a bűnügyi felügyelet alatt álló 44 éves férfit 2022. szeptember 2-án kihirdetett ítéletével bűnösnek mondta ki jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás kísérletében, amelyért őt 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

E határozat ellen az ügyész a vádlott terhére felemelt tartalmú, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésért és hosszabb időtartamú mellékbüntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért, továbbá enyhítésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a vádlottra kiszabott büntetés jelentős súlyosítását, valamint a védelmi fellebbezések elutasítását a Fővárosi Ítélőtáblánál.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !