Keresés ebben a blogban

„Néhány szék alatt csőbomba lesz” - írta hozzászólásában egy budapesti férfi, nagy hiba volt

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint bombák elhelyezésével fenyegetőzött az interneten egy fővárosi rendezvénnyel kapcsolatban. A rendőrök robbanószert nem találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mivel 2022. december 15-én 18 óra 52 perckor bejelentés érkezett, miszerint egy közösségi oldalon meghirdetett eseménnyel kapcsolatos bejegyzéshez valaki a „Néhány szék alatt csőbomba lesz” hozzászólást írta.

A bejelentést követően a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei megkezdték az adatgyűjtést, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata pedig szolgálati kutyával átvizsgálta a rendezvény helyszínét. Robbanóanyagot vagy más bűncselekménnyel összefüggésbe hozható dolgot nem találtak.

A BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói a budapesti K. Richárdot azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható személyként, akit 2022. december 16-án 7 óra 20 perckor XIII. kerületi lakásában elfogtak. A 29 éves férfit közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, azonban vallomást nem tett.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !