Négy éves gyermekükkel jártak lopni a hajdúsági szülők

A Debreceni Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azok ellen a szülők ellen, akikkel együtt jelen volt a kiskorú gyermekük is a bolti lopásoknál.

A vád szerint a vádlottak a bűncselekmények elkövetésének idején élettársi kapcsolatban éltek, együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó 4 éves gyermeket.

2021 augusztusában az elkövetők megbeszélték, hogy a lakóhelyükhöz közeli áruházból fognak lopni főként parfümöt és kozmetikai cikkeket, majd azokat értékesítik és így bevételre tesznek szert. Az elhatározást követően 2021. augusztus 7-én, 8-án és 10-én elmentek az áruházba, minden alkalommal magukkal vitték a gyermeket is. A vádlottak több kozmetikai terméket és ruhaneműt tettek a bevásárlókocsiba, majd mindannyian bementek a próbafülkébe. A nő az áruvédelmi eszközt kézzel leszakította a termékekről, majd azokat a nála lévő nagyobb táskába rejtette és ezt követően fizetés nélkül távoztak. A vádlottak cselekményükkel a sértettnek több mint 100.000 forint kárt okoztak, amelynek jelentős része nem térült meg. Az elkövetők az ellopott kozmetikumokat ismeretlen személyeknek értékesítették.

Az elkövetők azzal a magatartásukkal, hogy mindhárom alkalommal magukkal vitték a nevelésükben lévő 4 éves gyermeket és ő mindvégig látta, hogy mit csinál az édesanyja, nevelési kötelességüket súlyos fokban megszegték és ezzel a gyermek értelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztették.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban a nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a férfi vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett mindkét vádlott vonatkozásában arra, hogy a járásbíróság határozott időre tiltsa el olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll, mindemellett indítványozta azt is, hogy az anya szülői felügyeleti jogát a kiskorú gyermek vonatkozásában szüntesse meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !