Megfojtotta férje szeretőjét egy 52 éves szabolcsi nő

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 52 éves nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét. 

A vádirat szerint a nő férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, ami féltékenységet váltott ki a vádlottból, ezt többször is szóvá tette. 2022. június 18-án, délelőtt, a férj felkereste a sértettet, ahol közösen legalább 2 liter bort megittak, majd közösülés után elaludtak az ágyon. A feleség délután 4 órakor megjelent a sértett lakásán, ahol a férjét és a sértettet az ágyban találta. Kiabálni kezdett velük, bemászott az ágyba, ahol a sértettet megütötte, cibálta a haját, majd a földre rántotta. A férfi próbálta a két nőt szétválasztani, azonban a felesége egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi kimenekült a lakásból.

Ezt követően a nő a földön fekvő sértettet fojtogatta, olyan erővel megszorította a nyakán, hogy a sértett a helyszínen meghalt. A sértett igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt az elfogyasztott bortól, ezért ittassága miatt képtelen volt arra, hogy érdemben védekezzen a támadással szemben.

A vádlott letartóztatásban van, és az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 19 év fegyházbüntetésre ítélje, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !