Majdnem az életével fizetett az a férfi, aki egy nő védelmére kelt egy budapesti éjjel-nappali boltban

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy erőszakos bűncselekmények miatt korábban már büntetett 23 éves férfival szemben, aki egy józsefvárosi éjjel-nappali boltban azért bántalmazta brutálisan az alkalmi ismerősét, mert a férfi a vádlott által inzultált eladónő védelmére kelt.

A vádirat szerint a vádlott 2021 júniusától rendszeresen betért egy VIII. kerületi éjjel-nappali boltba, ahol próbált közelebbi kapcsolatba kerülni az egyik eladóval, a nő azonban rendre elhárította a férfi közeledését. Viselkedése miatt a férfit kitiltották a boltból, ezt azonban figyelmen kívül hagyta, és továbbra is rendszeresen betért oda.

A vádlott 2021. december 25-én, este, kábítószertől befolyásolt állapotban ismét bement az üzletbe, ahol inzultálta az eladónőt, és a vásárlókat is zaklatta, ezért elküldték. Pár órával később a Kálvin tér közelében megismerkedett egy 39 éves férfival - az ügy sértettjével - akit megkért arra, hogy menjen el vele a józsefvárosi éjjel-nappali boltba és vegyen neki alkoholt.

Miután megérkeztek az üzlethez, a sértett megvette az italt, a vádlott pedig eközben ismét inzultálta az eladónőt. A sértett ekkor a nő védelmére kelt, és próbálta elhúzni tőle a férfit, illetve igyekezett kitessékelni az üzletből, de az egyre agresszívabb férfi nem hagyta magát, ezért a két férfi között szóváltás alakult ki. A sértett még ezután is próbálta távozásra bírni a vádlottat, ezért átkarolta a nyakát, és a kijárat felé indult volna vele, a vádlott azonban kibújt a fogásból, és ököllel megütötte a férfit, aki ennek következtében háttal, a polcok közé esett. A vádlott ezt követően többször, nagy erővel megtaposta a hátán fekvő sértett fejét, valamint ököllel, szintén nagy erővel többször meg is ütötte, aminek hatására a sértett eszméletét vesztette. A másik eladó eközben telefonon próbált segítséget kérni, a vádlott azonban ezt észrevette, ezért kivette kezéből a telefont, és a földhöz vágta. Ezután visszament a sértetthez, megfogta az egyik lábát, és kihúzta őt az üzlet bejáratához, ahol azonban a férfi másik lába beakadt az ajtóba. A férfi ekkor ismét több alkalommal megtaposta és megütötte a mindvégig eszméletlen, magatehetetlen sértett fejét. Végül a ruházatánál fogva rángatta ki a férfit az üzletből, ahol tovább bántalmazta, majd távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, az időszerű és szakszerű orvosi beavatkozás nélkül feltétlenül bekövetkezett volna a halála. A férfi a kórházba kerülését követően, mintegy másfél hónapig volt kómában, majd további fél évig kezelték kórházban, és jelenleg is terápiát igényel.

A Fővárosi Főügyészség a 23 éves férfit, mint visszaesőt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van. (Fotó: Ügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !