Kidobók ütöttek-rúgtak egy férfit egy gyöngyösi szórakozóhelyen

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy gyöngyösi szórakozóhelyen bántalmazták a sértettet.

A vádirat szerint a vádlottak biztonsági őrként dolgoztak egy gyöngyösi diszkóban. Este a barátai társaságában itt szórakozott a sértett is, akit ittas állapotában tanúsított tolakodó magatartása miatt a fiatalabb vádlott egy másik biztonsági őr társával a hajnali órákban kivezetett a szórakozóhely bejárata elé.

Itt a sértett és a biztonsági szolgálat tagjai között szóváltás alakult ki, amelynek során az idősebb vádlott a sértettet előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a másik – fiatalabb – vádlott egyszer nagy erővel fejen ütötte, melytől a sértett hanyatt esett és percekre elveszítette az eszméletét. A biztonsági szolgálat tagjai próbálták a sértettet magához téríteni, majd amikor ez sikerült egy székre ültették, amiről később a férfi még egyszer fejjel előre leesett. A bántalmazott vendég később elhagyta a helyszínt, majd a cselekmény napjának délutánján orvosi vizsgálatra jelentkezett a kórházban.

A sértett a fiatalabb vádlott ütése, amiatti hanyatt esése, illetve eszméletvesztése miatt a székről való leesése következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek közvetett életveszélyt eredményeztek.

Az elkövetők magatartása meghaladta a személy-és vagyonőröket külön törvény alapján megillető arányos testi erő alkalmazására vonatkozó szabályokat, tevékenységük ezen túlmenő, indokolatlan erőszak volt.

A Heves Megyei Főügyészség a fiatalabb vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg pofozkodó és rugdosó társát garázdaság vétségével vádolja. A vádhatóság most benyújtott vádiratában – amennyiben az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri – a sértettet leütő vádlottal szemben 2 év 6 hónap szabadságvesztés, 3 év biztonsági őr foglalkozástól eltiltás és 3 év közügyektől eltiltás, míg a másik vádlottal szemben pénzbüntetés, valamint 1 év biztonsági őr foglalkozástól eltiltás kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !