Két biztonsági őr sem tudta visszatartani az áruházi rablót Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi áruházból ellopott két pendrive megtartása érdekében az őt feltartóztató biztonsági őröket erőteljesen meglökte és a zsákmánnyal együtt kiszaladt az áruházból.

A vádirat szerint a helybéli férfi 2022. június 23-án, a délutáni órákban bement egy kiskunhali áruházba. Itt a vádlott két darab, összesen mintegy 10.000 Ft értékű pendrive-ot tett a kosarába, majd azokat egy ruhadarabbal letakarta. A ruha felpróbálásának ürügyén bement a próbafülkébe, ahol az adathordozókról letörte az áruvédelmi eszközöket, a pendrive-okat ruházatában rejtette, majd fizetés nélkül távozott az eladótérből.

Mivel a férfi korábban is követett el lopásokat az áruházban, az egyik biztonsági őr az áruház kamerarendszerén keresztül folyamatosan nyomon követte a férfi mozgását, így a vádlott által elkövetett lopást is észlelte. A biztonsági őr és egy munkatársa még az áruház területén bevárták az éppen távozni szándékozó vádlottat és felszólították, hogy kövesse őket a biztonsági irodába.

A vádlott a felszólításnak nem tett eleget. Először megpróbálta kikerülni a biztonsági őröket, akik azonban elé léptek és megakadályozták a távozását. Ezután a férfi a lopott pendirve-ok megtartása érdekében a biztonsági őröket a mellkasuknál fogva a kijárat felé kezdte tolni, majd erőteljesen meglökte őket, amitől az őrök elvesztették az egyensúlyukat, a vádlott pedig ezt kihasználva, a lopott árukkal együtt elmenekült a helyszínről. Később a férfi a két pendrive-ot 2.000 Ft ellenében zálogba adta.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !