Elfogták azt a férfit, aki számos alkalommal lopott benzint Nagykovácsiban

A budakeszi rendőrök elfogták azt a férfit, aki számos alkalommal vételezett üzemanyagot saját felhasználásra. Módszere azonban törvénytelen volt - leszívta és ellopta másokét. Ha éppen be akart törni valahová, azt is megtette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A budakeszi nyomozók a kellő bizonyítékok birtokában 2022. december 19-én hajnalban, kutatási határozattal a kezükben kopogtattak be a bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozható, 48 éves, nagykovácsi férfi otthonának ajtaján. A rendőrök alig lépték át a küszöböt, már megtalálták a zsákmány nagy részét, az elkövetésekkor viselt ruhát, az üzemanyag leszívásához használt eszközöket, ami tovább erősítette az egyébként sem gyenge lábakon álló gyanút.

A hivatalos ébresztőt a Nagykovácsiból, 2022 márciusától egymás után érkezett, benzinlopásokról szóló bejelentések indokolták. Szinte mindegyik gépkocsitulajdonos arról számolt be, autója üzemanyagtartályának fedelét roncsolva, illetve a tanksapkáját a zár megfeszítésével kinyitották, majd alkalmanként 10-20 liter üzemanyagot loptak el belőle.

A budakeszi rendőrök személyismerete - az egyik nyomozó nemes egyszerűséggel ránézve nevesítette korábbi "ügyfelét" - alapján a gyanú a 48 éves férfira terelődött, akinek a számlájára másik négy, egy építkezés területéről történő szerszámgép-lopás, illetve egy épülőfélben lévő házból több alkalommal történő szerszámgép-lopás is írható. A bűncselekményekkel a férfi több mint 2.000.000 forint kárt okozott - a lefoglalt szerszámgépeket visszaadták.

A férfi a kihallgatásán először részletes beismerő vallomást tett, később azonban a kérdésekre sem válaszolt és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Elmondta, hogy a tőle lefoglalt táskában tárolta azokat az eszközöket, amiket a benzin leszívásához használt. Alkalmanként 10 literes kannát töltött meg más benzinével. ahogy fogalmazott: „ha volt benyúlási lehetőség, akkor ott benyúltam”.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta bűnügyi felügyelet alá helyezett férfi ellen üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének, lopás vétsége kísérletének, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !