Késsel támadt a vízvezeték szerelőre egy Baranya megyei férfi

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki késsel támadt a házukban dolgozó vízvezeték-szerelőre.

A vádirat szerint 2022 februárjában a vádlott lakóhelyén felújítási munkálatok folytak. Február 3-án, reggel, egy vízvezeték szerelő dolgozott a lakás fürdőszobájában, a folyóvíz ezért el volt zárva. A vádlott emiatt nem tudott vizet inni, és nagyon zavarta a munkavégzéssel járó zaj is.

A férfi minden előzmény nélkül egy 90 mm pengehosszúságú kést a kezében tartva bement a fürdőszobába, és a vízvezeték szerelőt ütlegelni kezdte, majd a nyakán a késsel kétszer megvágta. A sértett megpróbált védekezni, közben a vádlott hozzátartozói is észlelték a cselekményt, a férfit lefogták és értesítették a mentőket.

A sértett nyakának sérülései nyolc napon belül gyógyultak. Az elkövetés eszközére és a sérült testtájék anatómiai jellemzőire figyelemmel fennállt súlyosabb, akár életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye is.

A cselekmény életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletének megállapítására alkalmas.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor olyan kóros elmeállapotban szenvedett, ami képtelenné tette cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek felismerésére és e felismerésnek megfelelő cselekvésre.

A Baranya Megyei Főügyészség ezért vádiratában azt indítványozta, hogy a Pécsi Törvényszék a vádlottat kóros elmeállapot, mint büntethetőséget kizáró ok miatt mentse fel és kényszergyógykezelését rendelje el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !