Keresés ebben a blogban

Idős embereknek okozott kárt egy csaló férfi Győrben

A férfi egy 67 éves özvegyasszonynak 1.912.996 forint kárt okozott, egy leszázalékolt, 49 éves férfitól pedig ellopta a mobiltelefonját. Az ügyészség vádat emelt vele szemben.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2019. év elején szabadult a legutolsó büntetéséből. 2021 márciusától semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett.

2020 őszén Győrben véletlenül találkozott korábbi ismerősével, egy 67 éves özvegyasszonnyal, akit arra kért, vegyen neki egy mobiltelefont, mert az a munkavállalásához szükséges. A készülék megvételét követően, másnap azzal hívta fel a sértettet, hogy ellopták a telefont, ezért újabb két készülék, és azokhoz előfizetés vásárlása szükséges. A sértett eleget tett az újabb kérésnek is.

Ezt követően a férfi decemberben albérleti díjra, téli gumikra, temetésre, újabb albérleti díjra, majd közjegyzői díjra, ismét albérletre, tanfolyamra és élelemre kért kölcsön a sértettől. Először azt ígérte, hogy az összegeket gépkocsija értékesítéséből fogja visszafizetni, utóbb arra hivatkozott, hogy 10.000 eurót vár egyik ismerősétől. Ezután újabb kölcsönösszegeket vett fel az idős nénitől taxira, albérletre, élelmiszerre, PCR tesztre, rezsire, tankolásra, utazásokra, ügyvédi díjra, igazolvány készítésre, pénztárgépre, rendőrségre, valamint használta a sértett által korábban vásárolt telefon előfizetéseket.

A sértettnek ezáltal összesen 1.912.996 forint kárt okozott, mely nem térült meg.

A férfi mindemellett 2021 januárjában egy leszázalékolt, 49 éves ismerősétől kölcsönkérte a telefonját, hogy használja azt, majd a hívást követően csak az üres telefontokot adta vissza a sértettnek. A 70.000 forint értékű mobiltelefont eltulajdonította és napokig az előző sértett által vásárolt SIM kártyával használta azt.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek számító férfit minősített csalással és sikkasztással vádolja. A büntetési tétel közel hét év szabadságvesztés.

Az ügyészség mértékes indítványa a vádiratban a beismerés esetére – egyebek mellett - három év hat hónap fegyházbüntetés és 1.982.996 forint vagyonelkobzás.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !