Gyalogost gázolt halálra a figyelmetlen sofőr Nádudvaron

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az idős férfi ellen, aki elütötte a zebrán áthaladó gyalogosokat.

A vád szerint az idős férfi a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, egyedül közlekedett a kocsijával Nádudvar belterületén.

Az utat keresztező gyalogos-átkelőhely közvetlenül egy oktatási intézmény előtt van, ezért a zebrát nemcsak az előjelző tábla jelezte mindkét irányból, hanem emellett még villogó sárga fényű közlekedési jelzőtábla is felhívta a figyelmet arra, hogy azon az útszakaszon gyerekek áthaladására kell rendszeresen számítani.

A vádlott figyelmen kívül hagyta a zebrát előjelző és figyelemfelhívó jelzőtáblákat, és azt sem észlelte, hogy vele szemben, a másik forgalmi sávban egy gépkocsi megállt, hogy az ott áthaladó négyfős családnak biztosítsa az átkelést. A vádlott későn vette csak észre a zebrán áthaladókat, ezért fékezés nélkül két személyt elgázolt.

Az egyik sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a kiskorú sértettnek 8 napon túl gyógyuló combcsonttörése keletkezett.

A vádlott súlyos KRESZ szabályszegésének eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogház büntetésre ítélje és végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !