Keresés ebben a blogban

Fejszével tett pontot a vita végre egy kaposvári férfi

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki fejszével támadt a vitapartnerére, mert eltüzelte az általa korábban felhasogatott fát.  

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán megjelent annál háznál, ahol a párja, illetve a sértett és élettársa laktak. Az elkövetőnek a barátnője jelezte, hogy a sértett egy kisebb mennyiséget eltüzelt a vádlott által korábban felhasogatott tűzifából. A felindult állapotban lévő férfi megjelenésekor a sértett éppen fát vágott az udvaron azért, hogy az elhasznált tüzelőt pótolja, de amikor meglátta a vádlottat, letette a kezében tartott fejszét.

A két férfi között ekkor vita alakult ki, melynek során a vádlott a 2,3 kg súlyú fejszét magához vette, és annak fokával nagy erővel halántékon ütötte a sértettet. A sértett az ütéstől a földre rogyott, ennek ellenére a vádlott még legalább két alkalommal a nyakánál, illetve a mellkasánál megütötte, majd a helyszínről távozva a fejszét a családi ház tetejére dobta.

A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos, összetett csonttöréssel járó koponya-agysérülése keletkezett, melynek súlyossága és jellege alapján a sértett életveszélyes állapotban volt, és a halála bekövetkezésének reális esélye is fennállt.

A vádlottat a kaposvári rendőrök még az eset napján őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. (Fotó: Ügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !