Fának ütközött járművével egy 18 éves embercsempész Újrónafő belterületén

A sofőr a kistehergépkocsijában 22 illegális bevándorlót fuvarozott Ausztria irányába - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztály munkatársainak információi alapján – Újrónafő belterületén akartak ellenőrizni egy furgont 2022. december 21-én 10 óra körül. A jármű vezetője a csúszós úton a gépjármű felett az uralmát elveszítette és fának csapódott. Az autóban a 18 éves szír sofőrön kívül további 22 – magukat marokkói, és szír állampolgárnak valló – külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben tartózkodó személyek közül 14 határsértő megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a határsértőkkel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a határsértőket pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !