Embercsempész és tíz külföldi utasa sérült az M1-esen történt balesetben

A sofőr az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél lévő lehajtóban karambolozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály információi alapján – az M1-es autópályán akartak megállítani egy személygépkocsit 2022. december 18-án 22 óra körül. A jármű a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében – eddig ismeretlen okok miatt – felborult. Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a határsértőkkel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a határsértőket pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !