Dísztárggyal ütlegelte feleségét egy 33 éves nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolt meg egy 33 éves Nógrád megyei férfit, aki egy díszüveggel okozott súlyos sérülést feleségének.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2010-ben kötött házasságot. 2015-től a férfi kábítószerhasználó volt, a drogok hatása alatt gyakran tanúsított erőszakos viselkedést, 2019-ig esetenként, attól kezdve pedig heti rendszerességgel bántalmazta a feleségét.

2022. április 22. napján otthonukban először ököllel ütötte a nő arcát, hasát, mellkasát, combját, majd egy díszüveget vett magához, és azzal folytatta tovább a felesége bántalmazását. A vádlott a dísztárgyról letekerte az azt beborító drótot, és azzal több helyen meg is karcolta a sértettet.

A nő a szemkörnyékének bevérzéses sérülését, arcán és testének több részén zúzódásos és hámkarcolásos sérüléseket szenvedett, a fejet és a szemet ért ütések alkalmasak voltak nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülések okozására.

A vádhatóság a férfival szemben ezért súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség mértékes indítványában – amennyiben a vádlott a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését – 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés és 3 évig tartó pártfogó felügyelet kiszabását kérte. Bűnössége esetén a férfit terheli az eljárás során keletkezett közel 165.000 forint bűnügyi költség megfizetése is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !