Bombariadó Miskolcon tízmilliós kárral

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt. A férfi a saját mobiljáról felhívta a rendőrséget és azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy miskolci ipari üzem csarnokában bomba van elhelyezve.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő lakóhelyéről az általa használt mobilhívószámról felhívta a rendőrség központi hívószámát, és olyan valótlan bejelentést tett, hogy egy miskolci ipari üzem csarnokába bomba van elhelyezve, majd megszakította a beszélgetést.

A bejelentést követően a rendőri egységek kivonultak a helyszínre, és biztonsági okból a csarnok kiürítését rendelték el, így 350 dolgozónak abba kellett hagynia a munkát, és a termelést leállították.

Az üzemmenet folytonosságának a leállítása miatt az ipari telephelyet üzemeltető gazdasági társaságnak tízmillió forintot meghaladó kára keletkezett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !