„Azt gondoltam nem kell vásárolnom, hanem megtermelem magamnak”

Kábítószert termesztett a gyanú szerint az a 45 éves férfi, aki ellen most fejezték be a ceglédi rendőrök az eljárást – vádemelést javasolnak.

Egy mikebudai házban folyó kábítószer termesztésről futott be információ 2021 februárjában a ceglédi rendőrökhöz. A nyomozók begyűjtötték a gyanút erősítő és alátámasztó bizonyítékokat, majd 8 hónappal később otthonában ütöttek rajta a célszemélyen.

A rendőrök a kutatáson 77 tő, különböző fejlődési fázisban lévő kábítószergyanús növényt, digitális mérleget, őrlőt, kiépített fűtő-, és világítóberendezéseket találtak. A férfit elfogták és előállították.

Az igazságügyi botanikus szakértő véleménye szerint a lefoglalt 77 tő növény a Cannabis sativa L. növényfajtába tartozik. A kendernövények kábítószernek minősülő delta-9-tetrahidrocannabinol hatóanyagot tartalmaznak. A növények termesztésének körülményei nem voltak optimálisak, de a fejlődésükhöz szükséges minimális feltételek biztosítottak voltak. Az ültetvények folyamatos gondozásáról a környezetükben talált eszközök gondoskodtak.

Kiderült az is, a jelentős áramfelhasználást a férfi szabálytalanul oldotta meg, a mérőszekrény hátoldalán megcsapolta a fővezetéket, kikerülte a nulla vezetéket, amivel a szolgáltatónak mintegy 180.000 forint kárt okozott.

Az alkalmi munkákból élő férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, részletesen vallott. Védekezésében függőnek, évek óta szerfogyasztónak mondta magát. Állítása szerint azt gondolta, hogy így nem kell vásárolnia, hanem megtermeli magának, amire szüksége van, szerette volna ellátását legalább egy évre bebiztosítani.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfivel szemben a kábítószer birtoklás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !