Az egyik barátját halálosan, a másikat életveszélyesen bántalmazta egy férfi Tatabányán

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, aki néhány nap különbséggel brutálisan megverte két ismerősét.

A jogerős ítéleti tényállás szerint az ittas férfi 2021. március 12-én összeveszett a szintén ittas barátjával. A vitának az volt az oka, hogy a barát nem a kapun ment be, hanem a kerítésen mászott be a férfi tatabányai telkére. A férfi ezért mérges lett, és egy fejszenyéllel, közepes erővel kétszer megütötte a barátja fejét, majd a mellkasát és a sípcsontját is. A bántalmazott férfi koponyacsonttörést, agyállományi vérzést szenvedett el, amelyek életveszélyes sérülések voltak.

A férfi 2021. március 27-én egy másik barátjával italozott a tatabányai telken. Az ittas barát engedély nélkül elvitte a férfi autóját, majd azt rövid időn belül összetörte. Visszament a telekre, elmondta a férfinak, hogy mi történt az autójával, aki ezen felháborodott. Többször ököllel megütötte a barátja arcát, majd az előző bántalmazásnál is használt fejszenyéllel, közepes erővel mindkét lábszárát. Az ütésektől a férfi hanyatt esett, feje a talajhoz csapódott. Az esés következtében a sértettnél koponyaűri vérzés, traumás agyvizenyő alakult ki. Kórházba szállítását követően néhány nap múlva meghalt. Halálában – a vádlotti bántalmazáson túlmenően – szerepet játszott korábbi balesete folytán kialakult agylágyulása, illetve intravénás drogfogyasztása is.

A Tatabányai Törvényszék a férfit halált okozó testi sértés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfit előkészítő ülésen ítélték el, mert bűnösségét elismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2022. november 30-án kihirdetett határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával, a büntetés tartamát nem enyhítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !