A rendőrség 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a nagykanizsai gépkocsifeltőrések elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt gépkocsifeltőrések elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2022 novemberétől kezdődően Nagykanizsa város területén több alkalommal nyitott személygépkocsiból, és gépkocsik ajtóablakát betörve a járművekből készpénzt, okiratokat és egyéb tárgyakat tulajdonított el.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen elkövető 30 év körüli férfi, körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú, aki a bűncselekmények elkövetésekor sötét színű kötött sapkát, sötét színű félhosszú kapucnis kabátot, farmernadrágot, valamint sportcipőt viselt.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint, nyomravezetői díjat tűzött ki. A nyomravezető díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Zala Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a keresett személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy hívja a 93/312-190-es telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a díjmentesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !