A neki segítséget nyújtó idős férfit rabolta ki egy nő Budapesten

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz egy 35 éves nővel szemben, aki a neki anyagi segítséget nyújtó idős férfit meglopta, majd, hogy megtartsa zsákmányát, úgy ellökte a sértettet, hogy az súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlott egy józsefvárosi bankfiókban régi, forgalmon kívüli bankjegyeket kívánt beváltani, azonban a pénztáros arról tájékoztatta, hogy arra már nincs lehetősége. Ezt meghallotta a bankfiókban tartózkodó, akkor 77 éves férfi, aki felajánlotta a nőnek, hogy a régi bankjegyeket – névértéken felül – megveszi tőle, mely ajánlatot a vádlott elfogadta. Amikor a sértett a bankfiók előtt át akarta adni a kialkudott 1.000 forintos bankjegyet a vádlottnak, a nő a sértett kezében lévő 20.000 forintos bankjegy után nyúlt. A férfi nem engedte, hogy azt elvegye, végül az 1.000 forintot adta át, a többi pénzét pedig a kabátja zsebébe helyezte. Ezután a férfi a közeli villamosmegállóba indult, ahová a nő követte és szóval tartotta, hiába szólította fel őt a sértett, hogy hagyja békén.

A megállóba érve a nő hirtelen kivett a férfi kabátzsebéből 10.000 forintot és egy bankkártyát. A férfi ekkor segítségért kiáltott és megragadta a vádlott ruházatát, hogy visszaszerezze az értékeit, a nő azonban dulakodni kezdett a férfival, és még eközben is további értékek után kutatott a ruhájában. Ennek során azért, hogy az eltulajdonított dolgokat megtartsa, erősen meglökte az idős kora folytán egyensúlyát már nehezebben megtartó sértettet, aki a lökés következtében nekiesett a megállóból az aluljáróba vezető lépcső melletti korlátnak, majd a földre rogyott. A vádlott ezt követően elmenekült, másnapra azonban azonosították és elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, 8 napon túl gyógyuló combcsonttörést szenvedett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt időskorú sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, illetve 10.000 forint vagyonelkobzás kiszabását indítványozza a vádiratban. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !