Videón, ahogyan egy férfi kizsebel egy alvó utast a 4-6-os villamoson

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy büntetett előéletű 30 éves férfit, aki az egyik budapesti villamoson, egy alvó utas zsebéből tulajdonított el egy mobiltelefont. A bíróság elsőfokon 3 év börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a terhelt 2022. október 1-jén a reggeli órákban a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren közlekedő 4-6-os villamoson utazott, amikor felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott a férfi alvó, és ezáltal védekezésre képtelen helyzetét kihasználva, benyúlt a sértett nadrágzsebébe, és onnan kiemelt egy 160.000 Ft értékű céges mobiltelefont.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit – aki jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetést tölt – egy hónapon belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint visszaesőt, 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !