Tolatás közben gázolta halálra a zebrán a gyalogost egy futár

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki két éve, figyelmetlensége miatt okozott Csongrád-Csanád megyében halálos balesetet.

A vádirat szerint a futárként dolgozó vádlott 2020. október 16-án, délben, egy megyebeli kistelepülésen közlekedett kisteherautóval. Áthaladt egy útkereszteződésen, ahol zebra is volt, majd lehúzódott a járművel, hogy megkeresse a következő kézbesítési címet. Röviddel ezután tolatni kezdett, a korábban keresztezett gyalogátkelőhely felé. A kellő körültekintés hiánya miatt azonban nem vette észre az ekkor már a zebrán biciklijét tolva áthaladó sértettet, akit elütött. A nő az ütközés következtében a kerékpárján át az aszfaltra esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak elsőbbséget kell adni, valamint a zebrát csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművezető az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A járási ügyészség az elkövetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !