Halálra marcangolt egy husky egy három hónapos babát

Fotó: Illusztráció
Huskykat tenyészthettek és saját otthonaikban tarthatták őket azok a szülők, akiknek most a bíróság elé kell állniuk három hónapos kislányuk halála miatt – írja a DailyMail.

A 41 éves Karen Alcock és az 54 éves Vince King állítólag óriási huskyrajongók, legalább öt kutyát tartottak, akiket versenyzésre használtak.

A szülők március 6-án 11 óra 13 perc körül a lincolnshire-i Kirkby Moor természetvédelmi területhez közeli Ostler's Plantation parkolójába érkeztek, épp egy kutyaedzésre vitték a három hónapos lányukat, amikor az egyik husky halálra marcangolta a babát. 

A Lincolnból származó házaspár ellen vádat emeltek a tragédia miatt. A baleset az Egyesült Királyság azon kevés helyeinek egyikén történt, ahol legálisan lehet kutyákat versenyeztetni. Az esetet az East Midlands Mentőszolgálat jelentette a rendőrségnek, a szülőket pedig a helyszínen letartóztatták.

A lincolnshire-i rendőrség közölte, hogy Karen Alcockot és Vince Kinget letartóztatták, mert a vád szerint egy veszélyes kutyát tartottak, amely halálhoz vezető sérülést okozott. A huskyt az eset óta elkülönített, biztonságos kennelben tartják, de a rendőrök az elaltatását kérik.

A házaspár szomszédai elmondták, hogy otthonuk nagyon zajos, mert a házaspár kutyái állandóan ugatnak. Egy közelben lakó helybéli a The Sunnak azt mondta: nem tartja helyesnek, hogy egy családnak ennyi kutyája van.

Craig Davey nyomozótiszt arról beszélt, hogy ez egy mélységesen szomorú nyomozás volt mindazok számára, akik részt vettek a tragédia körülményeinek vizsgálatában.

A Lincolnban, a New York-i Castledyke Bankban élő szülők november 9-én állnak a bostoni bíróság elé - számolt be az RTL.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !