Többszörösen büntetett előéletű férfi ölt meg társával egy idős asszonyt Csépán

Jogerősen tizennégy és fél év fegyházra ítélte kedden a Szolnoki Törvényszék azt a 41 éves, többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2008 novemberében Csépán társával megölt egy idős asszonyt - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint a bíróság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, mint visszaesőt ítélte el a férfit, akit 10 évre a közügyektől eltiltott.

A férfi 2008. november 20-án éjjel Csépán társával betört egy idős asszony házába, ahol elvették ékszereit, majd megölték áldozatukat.

Az ügyben 2022. július 22-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék november 8-án, majd 15-én előkészítő ülést tartott, amelyen a férfi - vádlott társával ellentétben - a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ő vonatkozásában ítéletet hozott. Azt az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az ítélet a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

A másik vádlott ügye tárgyaláson folytatódik - tájékoztatott a törvényszék sajtóosztálya.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !