Tényleges életfogytiglanra ítélték a hajléktalantársát felgyújtó férfit

Nem jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt a Fővárosi Törvényszék kedden egy férfit hajléktalantársa felgyújtása miatt - tudatta a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel közleményben.

Az elsőfokú bíróság váddal egyezően megállapított tényállása szerint a hajléktalanként élő férfi 2008. augusztus 10-én az esti órákban szóváltásba keveredett egy szintén hajléktalanként élő ismerősével, összeverekedtek, majd a vádlott éghető folyadékkal öntötte le a sértettet és meggyújtotta. A sértett súlyos égési sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, azonban két nap múlva belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt különös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és kizárta feltételes szabadságra bocsátását.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, súlyosító körülményként többek között a vádlott büntetett előéletét. A tényleges életfogytiglant indokolva a bíróság rámutatott: a vádlott nem első alkalommal követett el emberölést.

Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !