Szemfülesek voltak a szolgálaton kívüli rendőrök

Az elmúlt napokban két szolgálaton kívüli rendőr is résen volt. Egyikük bolti tolvajt fogott el, másikuk pedig egy bűnügyi felügyeletet megszegő férfival szemben intézkedett - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy szolgálaton kívüli szekszárdi balesethelyszínelő – Brunner Ádám r. őrmester – az egyik megyeszékhelyi üzletben arra lett figyelmes, hogy a bolt biztonsági őre és egy vásárló kiabál egymással, majd a nő kiszalad a boltból. A rendőr azonnal a biztonsági őrhöz sietett, aki elmondta, hogy az asszony korábban lopott az üzletből, csak elmenekült. Brunner Ádám azonnal a tolvaj után szaladt, akit párszáz méter után feltartóztatott. Nem sokkal később megérkeztek a szolgálatban levő járőrök, akik a nőt előállították. Vele szemben lopás miatt eljárás indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

A második esetben, szolgálaton kívüli Máté Zoltán r. százados, arra lett figyelmes, hogy egy általa jól ismert, bűnügyi felügyeletben levő férfi, aki nem hagyhatta volna el az otthonát, egy bevásárlóközpont lottózójában tartózkodik. Azonnal értesítette a szolgálatos járőröket, akik elfogták a 27 éves helyi lakost. A férfi nem először szegte meg a bűnügyi felügylet szabályait az elmúlt hetekben, korábban is intézkedtek már vele szemben, akkor ráadásul eltiltás hatálya alatt ült volán mögé.  

A bűnügyi felügyelet szabályainak megszegéséről pedig ezúttal is értesítették az illetékes ügyészséget és bíróságot is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !