20 év fegyházbüntetést kapott egy 73 éves drogfutár

A Fővárosi Főügyészség eredményesen emelt vádat egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük egy 73 éves nővel szemben, akiktől a rendőrök 2019 januárjában 200 millió Ft értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban. A bíróság a vádlottakkal szemben elsőfokon 12-22 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

A vádirat lényege szerint a bűnszervezet vezetője, egy 49 éves férfi volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt. A 49 éves férfi rendelkezett külföldi bűntársi kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg. A kábítószer szállítását elsősorban a férfi most 73 éves édesanyja végezte, két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt. A szállítmány behozatala úgy történt, hogy a vádlottak Magyarországon autót béreltek, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a vádlottak a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza. A kábítószerrel megrakott gépkocsival a nő egyenesen a bűnszervezet egyik tagjának III. kerületi lakáshoz ment, ahol a többiek már vártak rá. A kábítószert a vádlottak az ingatlan mélygarázsában rakodták ki, majd a drogot ebben az óbudai lakásban raktározták és onnan értékesítették.

A legutolsó szállítmánnyal a 73 éves nő 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A vádlottak elfogására a III. kerületi lakás mélygarázsában éppen akkor került sor, amikor rakodták ki a szállítmányt a bérelt gépkocsiból. A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy 5 kilogramm kokaint, valamint több mint 50.000.000 darab (csaknem 23 kilogramm) amfetamin tablettát foglaltak le.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Fővárosi Törvényszék a vádlottak bűnösségét megállapította, és a bűnszervezet vezetőjével szemben 22 év, a 73 éves nővel szemben 20 év, további két társukkal szemben pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést szabott ki. A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek.

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlottak letartóztatásban vannak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !