Ugrás a fő tartalomra

20 év fegyházbüntetést kapott egy 73 éves drogfutár

A Fővárosi Főügyészség eredményesen emelt vádat egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük egy 73 éves nővel szemben, akiktől a rendőrök 2019 januárjában 200 millió Ft értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban. A bíróság a vádlottakkal szemben elsőfokon 12-22 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

A vádirat lényege szerint a bűnszervezet vezetője, egy 49 éves férfi volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt. A 49 éves férfi rendelkezett külföldi bűntársi kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg. A kábítószer szállítását elsősorban a férfi most 73 éves édesanyja végezte, két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt. A szállítmány behozatala úgy történt, hogy a vádlottak Magyarországon autót béreltek, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a vádlottak a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza. A kábítószerrel megrakott gépkocsival a nő egyenesen a bűnszervezet egyik tagjának III. kerületi lakáshoz ment, ahol a többiek már vártak rá. A kábítószert a vádlottak az ingatlan mélygarázsában rakodták ki, majd a drogot ebben az óbudai lakásban raktározták és onnan értékesítették.

A legutolsó szállítmánnyal a 73 éves nő 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A vádlottak elfogására a III. kerületi lakás mélygarázsában éppen akkor került sor, amikor rakodták ki a szállítmányt a bérelt gépkocsiból. A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy 5 kilogramm kokaint, valamint több mint 50.000.000 darab (csaknem 23 kilogramm) amfetamin tablettát foglaltak le.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Fővárosi Törvényszék a vádlottak bűnösségét megállapította, és a bűnszervezet vezetőjével szemben 22 év, a 73 éves nővel szemben 20 év, további két társukkal szemben pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést szabott ki. A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek.

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlottak letartóztatásban vannak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Autóbuszvezetővel verekedett össze egy taxis (videó)

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a taxist, aki közlekedési konfliktusba keveredett egy buszvezetővel még 2019 decemberében. A buszsofőrt, a másodrendű vádlottat garázdaság miatt marasztalta el a bíróság és 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel. A konfliktust ismertetve azt írták: Budapest belvárosában egy körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalat átlépve besorolt az autóbusz elé, és ezzel fékezésre kényszerítette a buszsofőrt. A taxis továbbhaladt a menetirány szerinti belső sávban Amikor megállt a piros lámpánál, a buszsofőr áthajtott a szembejövő sávba, mellé állt, kinyitotta a busz ajtaját, és számonkérte a taxison a korábbi manővert. A taxisofőr ekkor - még az autójában ülve - leköpte az autóbusz ajtajában álló buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxis ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra é