Keresés ebben a blogban

Sikkasztott egy Covid mintavevő Kazinbarcikán

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen sikkasztás és lopás bűntette miatt, aki egy mobil Covid szűrőhelyen dolgozott mintavevőként, és a mintavétel ellenértékeként kapott összegeket nem a széfbe helyezte el, hanem rendszeresen eltulajdonítva, több mint másfélmillió forinthoz jutott.

A vádirat szerint a vádlott mintavevőként, egy gazdasági társaság alkalmazottja volt, amely cég szűrőkonténereket telepített és üzemeltetett.

A Kazincbarcikán működő mobil szűrőhelyen a vádlott a tesztelésre érkező páciensektől levette a mintákat, majd az ellenértékként kapott összegeket minden munkanap végén összesítenie kellett, azt egy borítékba helyezve, a konténerben lévő széfbe kellett bedobnia.

2021 novemberében azonban a vádlott nehéz anyagi helyzetbe került, elhatározta, hogy gondjait a tesztelések bevételeiből fogja megoldani, így a pénzt tartalmazó borítékokat a munkaidő végén nem dobta be a gyűjtésre szolgáló széfbe, hanem 7 különböző időpontban, 2022. február elejéig esetenként mintegy 40 000 forinttól több mint félmillió forintig terjedő összegben hazavitte.

2021. január végén, az egyik napon a kolléganője által a széfbe elhelyezett bevételt a bedobó nyíláson keresztül kipiszkálta, és ezt a borítékot is hazavitte.

A vádlott így összesen másfélmillió forintot meghaladó összeget tulajdonított el, és fordította saját céljaira. Azonban tartott attól, hogy amikor a cég képviselője eljön a bevételekért, lelepleződhet, ezért 2022. február elején olyan bejelentést tett a rendőrségen, hogy a szűrőpontba betörés történt.

A nyomozó hatóság viszont az ügyet kivizsgálva, a betörés lehetőségét kizárta és a vádlott ellen külön büntető ügyben feljelentést tett hatóság félrevezetésének vétsége miatt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !