Letartóztatták a vonaton lopó párost

A tatabányai nyomozók két külföldi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik szintén külföldiektől loptak egy nemzetközi vonaton. Tatabányán szálltak le a vonatról, rövid időn belül már kattant is a bilincs - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Több sértett tett feljelentést, hogy őket egy nemzetközi vonaton meglopták. A tatabányai nyomozók elemezték a rendelkezésre álló adatokat, és behatárolták a lehetséges időpontot. November 24-én délelőtt két furcsán viselkedő férfira lettek figyelmesek a tatabányai vasútállomáson, akik egy nemzetközi vontról szálltak le. A tettesek pár méter megtétele után már a szerzett zsákmányt nézegették, amikor kattant is a bilincs. Esélyük sem volt a menekülésre.        

A nyomozóknak bejött a számításuk. A 49 és az 50 éves külföldi férfiak a vonatról leszállva vittek magukkal három hátizsákot, szintén külföldi állampolgároktól. Okmányokat, számítástechnikai eszközöket, telefont, készpénzt, ruhaneműket szereztek így a tettesek. A rendőrök őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás bűntett és vétség miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók a lopott tárgyakat lefoglalták és megkezdték a sértettek felkutatását. Az elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésükre a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a Tatabányai Járásbíróság 2022. november 25-én elrendelt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !