Keresés ebben a blogban

Közel 34 millió értékű ékszert és valutát zsákmányolt egy négyfős banda Budapesten

Közel 34 millió értékű ékszert és valutát zsákmányolt az a négyfős banda, akik a gyanú szerint ázsiai családokhoz törtek be a főváros különböző kerületeiben. Az eljárást most fejezték be a XVIII. kerületi nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a folyamatos elemzőmunka során több, Budapesten elkövetett úgynevezett betöréses lopás kapcsán is összefüggéseket fedeztek fel. Ezeknél a bűncselekményeknél ismeretlen tettesek a főváros III., XVI., XV., XVIII. és XIX. kerületeiben családi házakba mentek be, ahonnan különböző valutákat, ékszereket, táskákat, órákat loptak el, ezzel mintegy 34 millió forintos kárt okozva a sértetteknek.

Az első betörés 2021. december 13-án délután történt, amikor egy XVI. kerületi családi házba mentek be; az ablakot betörték, a házat pedig áramtalanították. Később 2022 áprilisa és augusztusa között hasonló betörések történtek Budapest más-más kerületeiben, ahol szintén többmilliós értékben loptak.

​A nyomozásokat a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A rendőrök az eljárás során a bűncselekményekkel összefüggésben négy fiatal férfit azonosítottak, majd azt is megállapították, hogy a társaság főként távol-keleti országok állampolgáraihoz tört be, akiket korábban nagyértékű autóik alapján szemeltek ki maguknak.

A nyomozás adatai szerint a társaság úgy jutott el a luxusautók tulajdonosainak lakcíméhez, hogy egyikőjük anyja egy biztosítási cégnél dolgozott otthoni munkavégzésben, amikor fia - az ő tudta nélkül -, a vállalat adatbázisából lekérte az általuk korábban kinézett gépkocsik rendszámát.

Az egyenruhások a 22 éves V. Rolandot és a 21 éves D. Ferencet épp egy III. kerületi betörés után június 21-én éjszaka, míg  a 19 éves K. Krisztiánt​ és a 23 éves V. Dominikot 2022. Június 22-én fogták el otthonukban, majd őket a XVIII. kerületi rendőrkapitányságra előállították.

A feltételezett elkövetőknél tartott kutatás során a nyomozók közel 30 millió forint értékű ékszert és valutát megtaláltak. Ezeket lefoglalták és visszaadták tulajdonosaiknak.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Pest megyei férfiakat a bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az ügyészség részére.

A feltételezett elkövetők elfogásuk óta bűnügyi felügyelet alatt állnak.​ (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !