Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 38 éves férfit, aki kifosztott a villamoson egy alvó utast Újbudán

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 38 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt kifosztott egy alvó utast Újbudán, a végállomáson várakozó villamoson. A bíróság a férfit jogerősen 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A váddal egyezően megállapított tényállás szerint a férfi 2022. október 29-én, hajnalban, a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren, a végállomáson várakozó 6-os számú villamoson figyelt fel az alvó utasra. A terhelt kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát, benyúlt a nadrágjának zsebébe, és onnan eltulajdonította a sértett mintegy 200.000 forint értékű mobiltelefonját.

A rendőrök az elkövetőt még a villamoson elfogták, a telefont nála megtalálták, lefoglalták, majd a sértett részére kiadták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 38 éves büntetlen előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !