Feltörtek egy autót, egy benzinkutat és egy étteremet

A budapesti rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint feltörtek egy autót, egy benzinkutat és egy étteremet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Két maszkot viselő férfiról érkezett bejelentés 2022. november 13-án éjjel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, akik egy IV. kerületi étterembe törtek be. A rendőrök kiérkezésekor a feltételezett elkövetők menekülni kezdtek, azonban egyikőjük nem járt sikerrel; a járőrök sarokba szorították. A 23 éves T. Andrást az újpesti rendőrök a IV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Három nappal később társa, a 23 éves L. Zoltán is csatlakozott a gyanúsítotthoz. Miután a férfival szemben a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki, személyesen jelent meg a kerületi rendőrkapitányságon.

A két férfiről kiderült, hogy az étterem ajtajának feltörését megelőzően egy autót is megrongáltak a IV. kerületben, amelyből egy hátizsákot, valamint különböző használati eszközöket – kerékpár teleszkóp, gyermekülés, keverőgép – loptak el. Az éjjel ekkor még nem ért véget; egy XIII. kerületi benzinkút ajtaját is felfeszítették, majd a boltból édességet loptak.

A két férfit az újpesti nyomozók lopás bűntett kísérlete, kétrendbeli lopás vétsége, valamint rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. ​T. András letartóztatását rendelte el a bíróság, társa ügyében pedig házi őrizetet nyomkövető eszközzel. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !