Feltételes szabadság ideje alatt bántalmazta barátnőjét egy férfi Sopronban

A harmincas éveiben járó férfit korábban különös visszaesőként ítélték szabadságvesztésre, melyből idén nyáron szabadult, feltételes szabadság kedvezménnyel. A kedvezmény ideje alatt, november 18. napján azonban többször bántalmazta a barátnőjét, másnap pedig lopott, ezért az ügyészség indítványozta letartóztatását.

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint az állandó tartózkodási hellyel és munkahellyel nem rendelkező férfi és barátnője 2022. november 18-án Ausztriában kirándultak, ott alkoholt fogyasztottak. A visszafelé, Sopronba tartó vonaton a férfi verni kezdte a barátnőjét annak érdekében, hogy a nő szerezzen pénzt; ellenkező esetben agyonveri őt is és a családját is.

Sopronba érve a férfi ököllel tovább bántalmazta a barátnőjét, akinek ekkor már a szája is vérezni kezdett.

Ezt észlelve egy járókelő hívta a rendőrséget, ami a férfit nem tántorította el attól, hogy a barátnőjét újra megüsse és egy tapétavágó késsel az arcát megvágja.

A férfi Sopronban haladva ezt követően még ököllel újra többször arcon ütötte a sértettet, aki végül bemenekült egy üzletbe és ott segítséget kért. A férfi ekkor még egy darabig kiabált az utcán, majd a rendőrök elől elmenekült.

A férfi másnap a soproni piacon felkapott egy pénzkazettát és azzal megpróbált elfutni, azonban a helyszínen tartózkodók ebben megakadályozták. A 169.065 forintos lopási kár ezzel megtérült.

A terhelt a cselekmények elkövetését elismerte.

Az ügyészség a súlyos testi sértés bűntette és lopás vétsége miatt folyamatban lévő bűnügyben a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás megnehezítésének lehetősége és a bűnismétlés eshetősége miatt kezdeményezte a letartóztatás elrendelését.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !