Ugrás a fő tartalomra

Fél évig bujkált, most fogták el Mosómagyaróváron a férfit, aki magyar lányokat kényszerített Hollandiában prostitúcióra

A Gelderlandi bíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a 30 éves férfi ellen, akit többéves szabadságvesztésre ítéltek, miután bebizonyosodott, hogy magyar lányokat kényszerített Hollandiában prostitúcióra. Fél évig bujkált, most fogták el Mosómagyaróváron. 

R.J. társaival együtt még 2020 nyarán kezdett bele bűnös tevékenységébe. Fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat csábított ki jól fizető külföldi munka ígéretével Hollandiába. Amikor azonban a nők nagy remények közepette megérkeztek, ott prostitúcióra kényszerítette őket. A sértetteknek a hét minden napján dolgozniuk kellett. Barneveld, valamint Arnhem városokban, illetve Voorthuizen és Voorst településeken kellett szexuális szolgáltatást nyújtaniuk olyan férfiaknak, akiket futtatóik választottak ki nekik. Az ezekért járó fizetséget munkaadóik teljes mértékben elvették tőlük, és saját céljaikra használták fel.

A lányokat mind fizikálisan, mind lelkileg bántalmazták. Folyamatosan azzal terrorizálták őket, hogyha nem hajlandóak nekik a továbbiakban prostituáltként dolgozni, akkor még durvább bántalmazásban lesz részük, rosszabb esetben pedig családtagjaik és ők is életüket veszíthetik. Fenyegetéseiket megerősítendő, több esetben kést vagy lőfegyvert is nyomtak a sértettek testéhez. Az így megfélemlített nőket folyamatosan kontrollálták, és állandó felügyelet alatt tartották.

A holland bűnüldöző szervek 2020 végén kezdtek el nyomozni a csapat ellen, majd elfogásukat követően erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt eljárás alá vonták őket. A bíróság idén tavasszal valamennyiüket jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte. R.J. azonban a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, ismeretlen helyre távozott. Ezért a holland Gelderland-i bíróság a kézre kerítése érdekében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Miután a holland rendőrök olyan információ birtokába jutottak, hogy a keresett férfi visszajöhetett Magyarországra, a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül a magyar fejvadászok segítségét kérték a szökevény elfogása érdekében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály, Célkörözési Osztálya a jelzést követő pár héten belül megtalálta a célszemélyt, aki az országot járva éppen munkát keresett, miközben munkásszállókon húzta meg magát. Akkor is épp egy külvárosi lakóépületből jött ki, amikor a KR NNI fejvadászai Mosómagyaróváron elfogták. Jelenleg kiadatási őrizetben van. Bíróság dönt további sorsáról. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo