Évekig lopta az üzemanyagot mire elkapták

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Nagykovácsiban több éven át lopott üzemanyagot parkoló autókból és más dolgokat tárolókból.

A vádirat szerint az elkövető 2016 nyara és 2020 tavasza között Nagykovácsiban sorozatosan szívott le jellemzően 15-25 liter közötti mennyiségben üzemanyagot parkoló autókból. Az éjszakai órákban elkövetett cselekmények során legtöbbször az üzemanyagtank sapkáját is lefeszítette, így az autókat meg is rongálta.

Emellett volt arra is példa, hogy be nem zárt garázsból vagy udvaron álló nyitott gépkocsiból, de akár zárt tárolóból is – azt feltörve – tulajdonított el különböző értéktárgyakat.

Az elkövető az évek alatt a tevékenységéből közel 800.000,- forintnyi üzemanyagot és egyéb értéktárgyat szerzett. Ugyanakkor mintegy 300.000,- forintnyi rongálási kárt is okozott.

A férfi végül úgy került kézre, hogy az egyik közösségi oldalon hirdetett eladásra olyan lopott szerszámgépet, amit a tulajdonosa felismert.

A Budaörsi Járási Ügyészség az elkövető ellen 24 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !