Embercsempész okozott balesetet egy vasútu átjáróban Hegyeshalom külterületén

Egy 27 éves szerb férfi - autójában 13 illegális bevándorlóval – egy vasúti átjáróban két gépjárművel ütközött.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztálya információi alapján – 2022. november 15-én 8 óra körül egy osztrák honosságú személygépkocsi vezetőjével és külföldi utasaival szemben intézkedtek az 1-es számú úton, Hegyeshalom külterületén. Az autó – a megállítását megelőző percekben – egy vasúti átjárónál kielőzte a vasúti tilos jelzés miatt feltorlódott gépkocsisort, amelynek során két személygépkocsinak is nekihajtott. A balesetben személyi sérülés nem történt.  

A rendőrök a szerb sofőr autójában tizenhárom – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális bevándorlókkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az illegális bevándorlókat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !