Egy százhalombattai játszótéren támadtak áldozataikra

Befejezték az érdi rendőrök két férfi büntetőügyét, akik egy százhalombattai játszótéren támadtak áldozataikra, egy gáz- és riasztófegyver is előkerült.

Egy százhalombattai játszótéren beszélgetett ismerőseivel a 19 éves helyi férfi, amikor két ismeretlen lépett oda hozzájuk. Egyikük elővett egy fegyvert, rájuk fogta és közölte: „most pakolni fogtok!” Az egyik sértett ráfogott támadója kezére és megpróbálta kicsavarni a kezéből a fegyvert, ismerőseik ilyedtükben elszaladtak.

A sértettnek a fegyvert sikerült kiverni támadója kezéből, miközben a földre estek, dulakodtak, egy alkalommal ütés érte a 19 éves fiút. Miután az elkövetők elfutottak a helyszínről vette csak észre, hogy több százezer forintos mobiltelefonja eltűnt.

Az érdi rendőrök adatgyűjtése hamar eredményt hozott, a 20 éves V. Dezsőt érdi tartózkodási helyén másnap elfogták, 17 éves társát néhány órával később állították elő. A fiatalkorú beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, V. Dezső szerint azonban nem úgy történt az esemény, ahogy a gyanúsításban szerepelt. A lefoglalt fegyver a szakértői vélemény szerint gáz- és riasztófegyver volt. A mobiltelefont a fiatalkorú elkövetőnél a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Az Érdi Rendőrkapitányság a 17 éves fiú ellen fegyveres rablás bűntette kísérletének és kifosztás bűntettének, míg az azóta is letartóztatásban lévő 20 éves férfi ellen fegyveres rablás bűntettének kísérlete miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait a napokban átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !