Egy férfi ellopott egy autót, majd Óbudán pihentette a járművet, amikor a budapesti nyomozók elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy szerencsi férfival szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 12-én fél 7 körül eltulajdonított egy gépkocsit a II. kerületi Virág árok utcából, majd azzal a III. kerületi Szőlőkert közbe hajtott, ahol lecserélte az autó rendszámtábláit, majd hátrahagyta azt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a forrónyomos adatgyűjtés során – feltérképezve a jármű távozási útvonalát – megtalálták a kocsit, ahová a tolvaj 2022. november 13-án visszatért. Amint a férfi beszállt az autóba, a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói elfogták, majd előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságára.

A nyomozás során megállapították, hogy a P. József által felhelyezett rendszámtáblák szintén bűncselekményből származnak, azokat 2020. júniusában tulajdonították el a XV. kerületből, valamint annak karaktereit is átmatricázták. A kocsi regisztrációs matricáját lekaparták a szélvédőről.

A 47 éves férfit a nyomozók a lopás bűntett és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. P. József a terhére rótt bűncselekmények miatt panasszal élt, azok elkövetését tagadta, azonban érdemi vallomást eddig nem tett.

A fővárosi nyomozók vizsgálják, hogy a férfinak köze lehet-e még más bűncselekmények elkövetéséhez. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !