Betört egy pilisi családi házba, ahonnan közel 1 millió forint értékben lopott műszaki cikkeket és szerszámgépeket

A monori rendőrök elfogták azt a 36 éves férfit, aki a gyanú szerint betört egy pilisi családi házba, ahonnan közel 1 millió forint értékben lopott műszaki cikkeket és szerszámgépeket. Mint kiderült, nem ez volt az egyetlen balhéja - közölte a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőri egységek 2022. november 2-án este egy 41 éves pilisi férfi bejelentésére indultak meg, miután sokkoló látvány fogadta pilisi, felújítás alatt álló házánál: az ablakot betörték, a számítógéptől a tisztítószereken át a kovakészletig mindent elvittek, még a hűtőt is „kitakarították”.

A monori rendőrök - hely-, és személyismeretüknek köszönhetően - már a helyszínen sejtették, ki járhatott rossz úton. A kellő bizonyítékok beszerzését követően gyanújuk tovább erősödött, így pár nappal később egy pilisi udvaron parkoló személygépkocsiban elfogták az alkalmi munkákból élő B. Zsoltot, akit előállítottak és lopás bűntettével gyanúsítottak meg.

A 36 éves férfit ismerték már, korábban többször került látókörükbe hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban, amiben rendre megfogták és elszámoltatták. Módszerei, zsákmányai tekintetében nem volt válogatós: kerékpárlopások, ingatlan betörések, gépkocsikból történő lopások, besurranások, de zokszó nélkül elvitt egy pénzzel tömött brifkót egy orvosi rendelőből.

B. Zsolt beismerte a bűncselekményeket, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében szorult anyagi helyzetét emlegette. Hozzátette, hogy utolsó helyszínén az ennivaló mellé innivalót is a hóna alá vágott: elhozott egy palack édes pezsgőt is, amit aztán csendes magányában elfogyasztott. Az ünneplés korainak bizonyult, egy darabig most semmi hasonlóban nem lesz része, a bíróság ugyanis azóta letartóztatta.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 36 éves B. Zsolttal szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !