Azzal fenyegetőzött, hogy a komlói kórház dolgozóit megöli, a kórházat felgyújtja

A Komlói Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a 112-es hívószámú segélyhívó vonalon azzal fenyegetőzött, hogy a komlói kórház dolgozóit megöli, a kórházat felgyújtja.

A vádirat szerint a férfi nagyanyját a komlói kórházban kezelték. A vádlott 2022. július 17-én, délután, ittas állapotban meglátogatta rokonát, akinek kezelése miatt az ápolónőket felelősségre vonta. Kiabálva fenyegette az ápolónőket, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat. A férfit viselkedése miatt kikísérték az épületből. Ő közben továbbra is a kórházi dolgozók megölésével és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött.

A férfi a kórházból az autóbusz pályaudvarra ment, és felhívta a 112 hívószámú segélyhívó vonalat. A kezelő jelentkezését követően trágár kifejezésekkel szitkozódott és azzal fenyegetőzött, hogy ha meghal a nagyanyja, felgyújtja az egész kórházat és megöl mindenkit. A vádlott a több mint négy perc hosszúságú beszélgetés alatt folyamatosan szitkozódott és fenyegetőzött.

A férfi a késő esti órákban még kétszer hívta a segélyhívó központot és megismételte a kórház felgyújtására irányuló fenyegetéseit.

A letartóztatásban levő vádlottat az ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !