Ugrás a fő tartalomra

Az ablakon keresztül dobálták ki a drogot a fővárosi dílerek

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfival és 21 éves élettársával szemben, akik 2019. és 2021. között kábítószert terjesztettek Budapesten. Elfogásukkor a lakásukban tárolt drogot úgy próbálták eltüntetni, hogy annak egy részét az ablakon keresztül kidobálták.

A vádirat szerint a vádlottak legkésőbb 2019. év végétől, egészen a 2021. novemberben történt elfogásukig különféle kábítószerekkel kereskedtek Budapest területén. A kereskedésre szánt kábítószereket a férfi szerezte be, élettársa pedig az értékesítésben vett részt. A vádlottak a drogot eleinte egy általuk bérelt diósdi, majd később egy XXII. kerületi ingatlanban tárolták, és jellemzően ott szolgálták ki az ügyfeleiket, de volt olyan is, hogy a férfi gépkocsival szállította ki a megrendelt kábítószert a vevőnek. Az ügyfelek egy részével a férfi élettársa tartotta a kapcsolatot, ennek során a nő felvette a megrendeléseket, majd a házhoz érkező vevőknek átadta a tiltott szereket.

A vádlottakat 2020 májusában egy közúti ellenőrzés során megállították a rendőrök a XIII. kerületben. Az autót a férfi kábítószertől bódult állapotban vezette, és az intézkedés során a rendőrök a gépkocsi kesztyűtartójában, valamint a nő táskájában is találtak kábítószereket. A nyomozók ezt követően az élettársak diósdi lakóhelyén végzett kutatás során is foglaltak le marihuánát és amfetamint. Az akkor rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nőt őrizetbe vették, majd pár hónapra letartóztatásba került.

A vádlottak ezután sem hagytak fel a kábítószer-kereskedelemmel, a nyomozók 2021. november 11-én fogták el őket, amelynek során az általuk használt XXII. kerületi ingatlanból marihuánát, amfetamint, valamint extasy tablettákat, továbbá a kábítószer adagolásához, illetve terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le. A vádlottak a rendőri intézkedést észlelve, a kábítószerek egy részét megpróbálták eltüntetni úgy, hogy azokat az ablakon keresztül kidobálták. A rendőrök a kutatás során az ablakon kidobott kábítószereket is megtalálták és lefoglalták.

A vádirat szerint továbbá a nyomozók a diósdi ingatlanban olyan lőfegyvert találtak, amelynek tartására a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A Fővárosi Főügyészség az élettársakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban, a férfi esetében pedig közúti járművezetéstől eltiltást is indítványoz. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !