Az ablakon keresztül dobálták ki a drogot a fővárosi dílerek

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfival és 21 éves élettársával szemben, akik 2019. és 2021. között kábítószert terjesztettek Budapesten. Elfogásukkor a lakásukban tárolt drogot úgy próbálták eltüntetni, hogy annak egy részét az ablakon keresztül kidobálták.

A vádirat szerint a vádlottak legkésőbb 2019. év végétől, egészen a 2021. novemberben történt elfogásukig különféle kábítószerekkel kereskedtek Budapest területén. A kereskedésre szánt kábítószereket a férfi szerezte be, élettársa pedig az értékesítésben vett részt. A vádlottak a drogot eleinte egy általuk bérelt diósdi, majd később egy XXII. kerületi ingatlanban tárolták, és jellemzően ott szolgálták ki az ügyfeleiket, de volt olyan is, hogy a férfi gépkocsival szállította ki a megrendelt kábítószert a vevőnek. Az ügyfelek egy részével a férfi élettársa tartotta a kapcsolatot, ennek során a nő felvette a megrendeléseket, majd a házhoz érkező vevőknek átadta a tiltott szereket.

A vádlottakat 2020 májusában egy közúti ellenőrzés során megállították a rendőrök a XIII. kerületben. Az autót a férfi kábítószertől bódult állapotban vezette, és az intézkedés során a rendőrök a gépkocsi kesztyűtartójában, valamint a nő táskájában is találtak kábítószereket. A nyomozók ezt követően az élettársak diósdi lakóhelyén végzett kutatás során is foglaltak le marihuánát és amfetamint. Az akkor rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nőt őrizetbe vették, majd pár hónapra letartóztatásba került.

A vádlottak ezután sem hagytak fel a kábítószer-kereskedelemmel, a nyomozók 2021. november 11-én fogták el őket, amelynek során az általuk használt XXII. kerületi ingatlanból marihuánát, amfetamint, valamint extasy tablettákat, továbbá a kábítószer adagolásához, illetve terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le. A vádlottak a rendőri intézkedést észlelve, a kábítószerek egy részét megpróbálták eltüntetni úgy, hogy azokat az ablakon keresztül kidobálták. A rendőrök a kutatás során az ablakon kidobott kábítószereket is megtalálták és lefoglalták.

A vádirat szerint továbbá a nyomozók a diósdi ingatlanban olyan lőfegyvert találtak, amelynek tartására a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A Fővárosi Főügyészség az élettársakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban, a férfi esetében pedig közúti járművezetéstől eltiltást is indítványoz. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !