Keresés ebben a blogban

Autóbuszvezetővel verekedett össze egy taxis (videó)

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a taxist, aki közlekedési konfliktusba keveredett egy buszvezetővel még 2019 decemberében. A buszsofőrt, a másodrendű vádlottat garázdaság miatt marasztalta el a bíróság és 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A konfliktust ismertetve azt írták: Budapest belvárosában egy körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalat átlépve besorolt az autóbusz elé, és ezzel fékezésre kényszerítette a buszsofőrt. A taxis továbbhaladt a menetirány szerinti belső sávban Amikor megállt a piros lámpánál, a buszsofőr áthajtott a szembejövő sávba, mellé állt, kinyitotta a busz ajtaját, és számonkérte a taxison a korábbi manővert. A taxisofőr ekkor - még az autójában ülve - leköpte az autóbusz ajtajában álló buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxis ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és nekilökte a buszsofőrt a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely összetört.

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy a büntetés kiszabásánál a bíróság enyhítő körülményként értékelte a taxisofőrnél, hogy öt kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, a buszsofőrnél pedig a büntetlen előéletét, továbbá azt, hogy az utolsó szó jogán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Súlyosító körülményként vette azonban figyelembe a bíróság azt, hogy a taxis "többszörös visszaesői minőségén túl is büntetett", és rongálási kár is keletkezett. A buszvezető esetében súlyosító körülmény volt, hogy a garázda jellegű bűncselekmények elszaporodtak.

Az ítélet a buszvezető esetében jogerős, míg a taxisofőrnél - a fellebbezések miatt - az eljárás a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !