Apa és fia raboltak ki illegális határátlépőket a román-magyar határszakaszon

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik önkéntes határvédőként előbb kirabolták a sértetteket, majd értesítették az illegális határátlépésről a rendőrséget.

A vádirat szerint a vádlottak önkéntes határvédőnek tekintve magukat, illegális határátlépőket figyeltek meg a román-magyar határszakaszon szabadidejükben, amellyel összefüggésben rendszeresen jelzéssel is éltek a hatóságok felé. Ennek során 2022. augusztus 4. napján, este 8 órakor, a román-magyar határszakasz megyebeli részén 7 illegális határátlépőre lettek figyelmesek. Az apa és fia ezt követően egy gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel arra kényszerítették a sértetteket, hogy mobiltelefonjaikat valamint összesen mintegy 2300 eurót adjanak át részükre. A vádlottak azért, hogy követeléseiknek nyomatékot adjanak, a sértettek egy részét gáz spray-vel le is fújták.

Mindezeket követően a vádlottak a telefonokat eldobálták, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről a rendőrséget értesítették. A sértettek azonban a rendőröknek elmondták a kiérkezésük előtt történteket, akik az elrejtett pénzt megtalálták, a vádlottakat pedig előállították.

A járási ügyészség a vádlottakat fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !