Tippmixre költötte az elsikkasztott dohánybolti bevételt egy kecskeméti nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nővel szemben, aki két dohánybolt megbízott üzletvezetőjeként alig fél év alatt több mint 16,6 millió forintot lopott el a rábízott boltok bevételeiből, a pénz egy részéből Tippmix szelvényeket adott fel, másik részét pedig ismeretlen célra fordította.

A vádirat szerint a kecskeméti nő – az ügy vádlottja – 2021 június végéig, közel nyolc éven át alkalmazottként két kecskeméti Nemzeti Dohánybolt vezetését látta el. Az árubeszerzés mellett feladatai közé tartozott az értékesítésből befolyt készpénz kezelése, a számlák, munkabérek kifizetése, továbbá az eladók munkájának irányítása. Az ún. napi standot, azaz a műszakonkénti elszámolást is a nő végezte.

A vádlott 2021 januárjától kezdődően, mintegy fél éven át a rábízott üzletekbe készpénzben befolyt bevételből több mint 16,6 millió forintot ellopott. Az összeg egy részéből tippmix szelvényeket adott fel a saját nevében vagy alkalmazottait megbízva, a többit ismeretlen célra elköltötte. A kecskeméti nyomozók ezzel összefüggésben 104 tippmix szelvényt foglaltak le.

A nő főnöke, a dohányboltokat üzemeltető vállalkozó a nyomozás során kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére. A bűnügyi felügyelet alatt álló nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !