Keresés ebben a blogban

Származásuk miatt támadt a fiatalokra, de végül ő húzta a rövidebbet

A Kaposvári Járási Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó büntetett előéletű férfival szemben, aki ellen – hasonló vendéglátóhelyi verekedés miatt korábban már – végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabtak ki.

A férfi egy nyárbúcsúztató rendezvényen vett részt egy Kaposvár környéki faluban, ahol ittas állapotban, a származásukra tett megjegyzésekkel provokált két férfit és a velük lévő kiskorút, akik a vádlott elől kitérve inkább kimentek az étterem teraszára. Az eset miatt azonban az étterem tulajdonosa a vádlottat kiküldte rendezvényről, aki egy másik közeli szórakozóhelyen folytatta az italozást.

Később azonban a vádlott visszament az étterem teraszára, ahol ismételten összetalálkozott a korábban inzultált fiatalokkal, akiket – ismételten a származásuk miatt - ekkor már megveréssel és megöléssel fenyegetett meg, majd a kialakult szóváltás során feléjük ütött, illetőleg a kiskorút az egyik ökölcsapás el is találta.

A jogos védelmi helyzetben lévő három férfi ezt nem hagyták annyiban, és közös erővel legyűrték az ittas vádlottat, aki a földre esett. Azért, hogy a földre került, vérző sérülést szerző vádlottnak ne legyen komolyabb baja, két étteremben tartózkodó férfi a védelmére kelt, azonban az ekkora már felindult állapotban lévő fiatalok őket sem kímélték. Egyiküket megdobták egy sörösüveggel, míg a másikat arcon ütötték - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a másik két büntetlen előéletű elkövetővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !