Soha nem volt jogosítványa annak a férfinak, aki ittasan vezetett egy hiányos karosszériájú autót

A dombóvári járőrök 2022. október 19-én a késő esti órákban egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú autót állítottak meg a város egyik utcájában. A kocsiban ketten utaztak. A sofőr – egy 23 éves hajmási férfi – adatainak ellenőrzése során megállapították, hogy soha nem volt jogosítványa.

Látszódott, hogy mind a sofőr, mind utasa erősen ittas. A járőrök megszondáztatták a járművezetőt, amely igen magas értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, mely megerősítette a korábbi gyanút.

Az autó adatainak ellenőrzésekor az is kiderült – azon felül, hogy jól láthatóan műszakilag alkalmatlan a közúti közlekedésre –, hogy azt korábban kivonták a forgalomból, műszaki érvényessége lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincsen rá.  

A járőrök az engedély nélküli vezetés miatt, amely elzárással sújtható szabályszegés, a férfit őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé vitték. A bíróság a mai napon az engedély nélküli vezetés miatt közmunkára ítélte, és nyolc hónapra eltiltotta a vezetéstől a sofőrt.

A 23 éves fiatallal szemben a dombóvári rendőrök ittas járművezetés elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, és az általa elkövetett számos szabályszegés miatt is feljelentették.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !