Ugrás a fő tartalomra

Rablással szerezte meg az elektromos rollert egy 16 éves fiútól a 21 éves férfi

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben a X. kerületben lelökött egy fiatalt az elektromos rolleréről, majd elhajtott a járművel. A férfi pár hónappal korábban ápolókra támadt egy budapesti kórházban, és a volt élettársát is zaklatta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 1-jén, a X. kerületben, az Üllői úttal párhuzamosan futó kerékpárúton sétált, amikor felfigyelt a szintén arra közlekedő 16 éves sértettre, aki - a mintegy 250.000 forint értékű - elektromos rollerével éppen hazafelé tartott. A férfi elhatározta, hogy a rollert erőszakkal megszerzi, ezért amikor a sértett mellé ért és az előzés során lassított, egy hirtelen mozdulattal lelökte őt a járműről. A sértett az út melletti füves területre esett, azonban szerencsére nem sérült meg. A támadó felállította az elektromos rollert és elhajtott vele, majd azt a későbbiekben értékesítette.

A vád szerint a férfi az ezt megelőző hónapokban is követett el erőszakos jellegű cselekményeket. A férfi édesapját a mentők 2021. április 9-én az egyik budapesti kórházba szállították, ahol a koronavírus járvány miatt látogatási tilalom volt érvényben. A vádlott ennek ellenére bement a kórházba, és azt felszólítás ellenére sem hagyta el. Ezután a férfi az édesapja kórtermébe is bement, ahol két ápolónő ismét felszólította őt arra, hogy a látogatási tilalomra tekintettel, hagyja el az intézményt. Az elkövető ekkor az egészségügyi alkalmazottakat ingerülten szidalmazni kezdte, majd elővett egy bicskát, és megfenyegette őket, hogy ha az édesapjával bármi történik, mindenkit meg fog ölni. A vádlottat végül egy férfi dolgozó vezette ki a kórteremből, ezután a férfi elhagyta a kórházat.

A vád szerint továbbá a vádlott 2021. augusztus 7-én, egy elszámolási vita miatt megjelent a volt élettársa üllői otthonánál. A férfi először átugrott az ingatlan kapuján, majd az egyik ablakon lévő tépőzáras szúnyoghálót elhúzva, az ablakon keresztül bemászott a házba. Ezután a volt élettársát egy ollóval fenyegette, később pedig újra visszatért a házba, ahonnan elvitte a sértett mobiltelefonját.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 21 éves férfit rablás bűntettével, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, magánlaksértés bűntettével, valamint a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével is vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

Segítsen, ha felismeri a képen látható férfit!

A nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás vétsége gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, vélhetően a képen látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton lévő élelmiszer áruházban több árucikket rejtett táskájába, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni. A bolt elhagyása előtt azonban a biztonsági személyzet őt feltartóztatta, ennek során köztük dulakodás alakult ki, majd az ismeretlen személy a helyszínről - az árucikkeket hátrahagyva – elmenekült. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámot vagy az ingyenesen hívható 06-80-5

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rendőrkézen a vecsési cipőnepper

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy vecsési fiatal ügyében, aki az elmúlt években csaknem száz sértettől csalt ki pénzt - közölte a  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feltételezett elkövető 2019. novembere óta árult különböző internetes oldalakon lábbeliket. Országszerte csaknem száz sértett vásárolt cipőt a 20 éves fiútól, azonban a vágyott portéka nem érkezett meg, vagy az ígért márkás áru helyett silány, hamis termék került kiszállításra. A csaló az utalást követően elérhetetlenné vált és a vételárat sem küldte vissza, ezzel több milliós kárt okozva a sértetteknek. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói több rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították a fiatalt, akit 2021. decemberében elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellene üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek. (Fo