Rablással szerezte meg az elektromos rollert egy 16 éves fiútól a 21 éves férfi

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben a X. kerületben lelökött egy fiatalt az elektromos rolleréről, majd elhajtott a járművel. A férfi pár hónappal korábban ápolókra támadt egy budapesti kórházban, és a volt élettársát is zaklatta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 1-jén, a X. kerületben, az Üllői úttal párhuzamosan futó kerékpárúton sétált, amikor felfigyelt a szintén arra közlekedő 16 éves sértettre, aki - a mintegy 250.000 forint értékű - elektromos rollerével éppen hazafelé tartott. A férfi elhatározta, hogy a rollert erőszakkal megszerzi, ezért amikor a sértett mellé ért és az előzés során lassított, egy hirtelen mozdulattal lelökte őt a járműről. A sértett az út melletti füves területre esett, azonban szerencsére nem sérült meg. A támadó felállította az elektromos rollert és elhajtott vele, majd azt a későbbiekben értékesítette.

A vád szerint a férfi az ezt megelőző hónapokban is követett el erőszakos jellegű cselekményeket. A férfi édesapját a mentők 2021. április 9-én az egyik budapesti kórházba szállították, ahol a koronavírus járvány miatt látogatási tilalom volt érvényben. A vádlott ennek ellenére bement a kórházba, és azt felszólítás ellenére sem hagyta el. Ezután a férfi az édesapja kórtermébe is bement, ahol két ápolónő ismét felszólította őt arra, hogy a látogatási tilalomra tekintettel, hagyja el az intézményt. Az elkövető ekkor az egészségügyi alkalmazottakat ingerülten szidalmazni kezdte, majd elővett egy bicskát, és megfenyegette őket, hogy ha az édesapjával bármi történik, mindenkit meg fog ölni. A vádlottat végül egy férfi dolgozó vezette ki a kórteremből, ezután a férfi elhagyta a kórházat.

A vád szerint továbbá a vádlott 2021. augusztus 7-én, egy elszámolási vita miatt megjelent a volt élettársa üllői otthonánál. A férfi először átugrott az ingatlan kapuján, majd az egyik ablakon lévő tépőzáras szúnyoghálót elhúzva, az ablakon keresztül bemászott a házba. Ezután a volt élettársát egy ollóval fenyegette, később pedig újra visszatért a házba, ahonnan elvitte a sértett mobiltelefonját.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 21 éves férfit rablás bűntettével, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, magánlaksértés bűntettével, valamint a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével is vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !