Ugrás a fő tartalomra

Házi készítésű sokkolóval és késsel akarta kioltani felesége életét a 60 éves férfi

Egy férjétől különélő asszony kért segítséget a pilisvörösvári rendőröktől, miután a férfi egy elektromos sokkolóval, majd egy késsel támadt rá. A járőrök percekkel később már az alkoholszagú férjet ébresztgették, majd bilincselve előállították.

Kihallgatásán tagadott, állítása szerint filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó emlékképe egy pálinka a kézben, a következő pedig a bilincs a csuklóján. Határozottan kijelentette, hogy soha nem akarta és nem is hangoztatta asszonya megölését, veszekedni sem szoktak, fenyegető videót sem küldött senkinek.

A nyomozás feltárta: a házastársak között évekkel azelőtt megromlott a kapcsolat. A férfi a családtagjai előtt és a közeli ivóban is többször kijelentette, meg fogja ölni a feleségét. Piliscsabai házuk melléképületében a helyszíni szemle közben megtalálták azokat a gerendára fellógatott hurkokat, amelyek megmutatásával videóüzenetben fenyegette élete kioltásával nejét. A gyilkosságot követő öngyilkossági terve bizonyítékait, kézzel írott búcsúleveleit ugyanott találták meg. Az indok nagy valószínűséggel az volt, hogy a nő megismerkedett és összeköltözött egy másik férfivel.

Az ominózus estén, a házuk teraszán vacsorázó asszony mögé lépett és egy házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval megtámadta. A nő enyhe áramütést érzett, háta közepén, illetve jobb lapockáján hámsérülések (vonalas hámfosztások) keletkeztek.

Felpattant és kiszaladt az utcára, elbújt egy bokorban, majd később visszaosont. Miután eldugta a sokkolót, előkerült férje, aki egy késsel a kezében kezdett fenyegetőzni és közeledni felé. Az ittasan tántorgó férfi kezéből sikerült kivennie a kést, kifutva a házból kukába dobta, meg sem állt az orvosi ügyeletig, majd a rendőrségre sietett.

A kirendelt szakértők minden tisztázandó kérdésre választ adtak. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a cselekmény időpontjában P. Ferenc vérében igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelentő 3,88-4,04 g/l (ezrelék) volt a véralkohol-koncentráció.

Az áldozat testén több külsérelmi nyomot rögzítettek: felső háti csigolyák szintjében sekély szúrt seb, hámfosztásos karcolás; attól jobbra másik hámfosztásos karcolás; lapockák között 14 cm-es karcolás; attól lejjebb 16 cm-es karcolás. Ugyan a sérülések gyógytartama nem haladta meg a 8 napot, és a sérülések környezetében sincs életfontosságú szerv, az orvosszakértő szerint az elektromos áram testen való áthaladása okozhat szívmegállást, szívritmus zavart, szívkamraremegést, amelyek halálhoz is vezethetnek. Az igazságügyi épületvillamossági szakértő szerint a lefoglalt sokkolóval áramütés idézhető elő. A szakvélemény alapján az orvosszakértő a sokkolót súlyos, életveszélyes sérülés okozására, vagy akár az élet kioltására is alkalmasnak ítélte.

A beszerzett bizonyítékok alátámasztják, hogy P. Ferenc eltervezte cselekedetét, átgondolta a módszert, az elkövetés helyét, idejét. Előre megfogalmazta búcsúleveleit, előkészítette a házilag legyártott sokkolót.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ferenccel szemben az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !