Osztálytársa megölésére készült egy 16 éves fiú Győr-Moson Sopron megyében

Holnap megölöm az osztálytársam – ezt a bejegyzést írta be tegnap egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba. A TEK a beazonosítást követően azonnal értesítette a - nyomozás lefolytatására jogosult - KR NNI nyomozóit. A rendőrök még este elfogták a 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) jelzés érkezett 2022. október 12-én délután arról, hogy egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára valaki angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A chatpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

Az információjelzést követően a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt. Ezt követően azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI), majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett, és még az este folyamán a fiút elfogta Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !