Molotov-koktélokat dobtak a volt "anyós" házára

A Pest megyei nyomozók befejezték azt a tavaly indult büntetőeljárást, amelynek két gyanúsítottja Molotov-koktélokat dobott egyikük volt élettársa anyjának házára. A vélt sérelem motiválta bűntett szerencsére nem végződött tragédiával - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

2021. március 5-én este egy csörögi ház lakói menekültek otthonukból, miután az anya egy durranásra riadt, majd azt látta, tűz van. Kisfiát felkapva szaladt ki, akkor már lángra kapott a függöny és az ágytakaró. Felébresztett családtagjaival eloltották a tüzet, amelyről hamar kiderült, szándékosan okozta valaki. Szerencsére nem sérült meg senki, az épületben és a berendezési tárgyakban azonban több mint félmillió forintos kár keletkezett.

A Pest megyei nyomozók néhány nappal később már sejtették, személyes indíték húzódhat a támadás mögött, a lehetséges elkövetői kört végül egy emberre szűkítették. G. Lászlót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai fogták el 2021. március 23-án hajnalban.

Társát, az állandó tartózkodási hely nélküli O. Jánost égre-földre keresték, az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján Tass település körzeti megbízottja fogta el a Bács-Kiskun megyei településen 2021. március 23-án délután.

A vallomásokból kirajzolódott a Molotov-koktélos támadás miértje.

A két férfi együtt iszogatott és beszélgetett 2021. március 5-én, amikor G. Lászlóból előtörtek régi sérelmei. Korábbi élettársát és annak édesanyját hibáztatta börtönben töltött évei miatt. Szerinte ugyanis „majdnem ártatlanul” ült és arról a két nő, elsősorban volt "anyósa" tehetett. Szó szót követett, amikor kitalálták, a filmekben látott Molotov-koktélokkal állnak bosszút rajtuk, amihez az általuk kiürített sörösüvegeket használták fel. Hármat megtöltöttek benzinnel, rongyokat tömtek bele és nekiindultak az éjszakának. A volt "anyós" házánál belobbantották a palackokat, majd az utcáról az épület felé hajították. Egy a ház ablakáról, egy pedig a homlokzatról visszapattanva tört össze az előkertben, a harmadik viszont betörte az egyik ablakot és a sarokszobában landolt, ahol tüzet okozott. Miután végeztek, elmenekültek a helyszínről.

G. László beismerte tettét, társa azt állította, hogy jelen volt a cselekménynél, de ő nem dobott be semmit.

A tűz vizsgálatára kirendelt szakértő véleménye szerint a Molotov-koktélos üveg a dupla üveget áttörve és a szobába esve széttört, tartalma szétfolyt, meggyulladt az aljzat és egy ülőke. A tűz háborítatlanul terjedt volna rövid idő alatt tovább, ha időben nem oltják el. Anya és kisfia egyértelmű veszélyben voltak, ha az anya nem riad fel, tragédia is történhetett volna.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a más ügye miatt jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő G. László, valamint az azóta is letartóztatásban lévő O. János ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !