Ugrás a fő tartalomra

Molotov-koktélokat dobtak a volt "anyós" házára

A Pest megyei nyomozók befejezték azt a tavaly indult büntetőeljárást, amelynek két gyanúsítottja Molotov-koktélokat dobott egyikük volt élettársa anyjának házára. A vélt sérelem motiválta bűntett szerencsére nem végződött tragédiával - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

2021. március 5-én este egy csörögi ház lakói menekültek otthonukból, miután az anya egy durranásra riadt, majd azt látta, tűz van. Kisfiát felkapva szaladt ki, akkor már lángra kapott a függöny és az ágytakaró. Felébresztett családtagjaival eloltották a tüzet, amelyről hamar kiderült, szándékosan okozta valaki. Szerencsére nem sérült meg senki, az épületben és a berendezési tárgyakban azonban több mint félmillió forintos kár keletkezett.

A Pest megyei nyomozók néhány nappal később már sejtették, személyes indíték húzódhat a támadás mögött, a lehetséges elkövetői kört végül egy emberre szűkítették. G. Lászlót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai fogták el 2021. március 23-án hajnalban.

Társát, az állandó tartózkodási hely nélküli O. Jánost égre-földre keresték, az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján Tass település körzeti megbízottja fogta el a Bács-Kiskun megyei településen 2021. március 23-án délután.

A vallomásokból kirajzolódott a Molotov-koktélos támadás miértje.

A két férfi együtt iszogatott és beszélgetett 2021. március 5-én, amikor G. Lászlóból előtörtek régi sérelmei. Korábbi élettársát és annak édesanyját hibáztatta börtönben töltött évei miatt. Szerinte ugyanis „majdnem ártatlanul” ült és arról a két nő, elsősorban volt "anyósa" tehetett. Szó szót követett, amikor kitalálták, a filmekben látott Molotov-koktélokkal állnak bosszút rajtuk, amihez az általuk kiürített sörösüvegeket használták fel. Hármat megtöltöttek benzinnel, rongyokat tömtek bele és nekiindultak az éjszakának. A volt "anyós" házánál belobbantották a palackokat, majd az utcáról az épület felé hajították. Egy a ház ablakáról, egy pedig a homlokzatról visszapattanva tört össze az előkertben, a harmadik viszont betörte az egyik ablakot és a sarokszobában landolt, ahol tüzet okozott. Miután végeztek, elmenekültek a helyszínről.

G. László beismerte tettét, társa azt állította, hogy jelen volt a cselekménynél, de ő nem dobott be semmit.

A tűz vizsgálatára kirendelt szakértő véleménye szerint a Molotov-koktélos üveg a dupla üveget áttörve és a szobába esve széttört, tartalma szétfolyt, meggyulladt az aljzat és egy ülőke. A tűz háborítatlanul terjedt volna rövid idő alatt tovább, ha időben nem oltják el. Anya és kisfia egyértelmű veszélyben voltak, ha az anya nem riad fel, tragédia is történhetett volna.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a más ügye miatt jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő G. László, valamint az azóta is letartóztatásban lévő O. János ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !